HEJSAN !
Mina havrerutor är fyllda med russin och en kräm
på kräm fraiche . mm...!
Riktiga godingar !
HÄR ÄR RECEPTET :
150 g smör / margarin
1 dl socker
2 1/2 dl vanliga havregryn
2 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk bikarbonat
KRÄM :
2 1/2 dl kräm fraiche
1 dl grädde
1 1/2 dl socker
4 äggulor
1 msk potatismjöl
1 msk vaniljsocker
3 dl russin
SÅ HÄR GÖR DU :
1) RÖR smör och socker vitt .
Tillsätt havregryn , vetemjöl och
bikarbonat . Rör till en deg .
2) DELA degen i två .
Kavla ena till en platta , 20 x 30 cm ,
på en bakpappersklädd plåt .
Grädda i 200 grader , 10 minuter .
3) KOKA en kräm av kräm fraiche,
grädde , socker, äggulor och potatismjöl.
Vispa tills den tjocknar och låt den koka upp.
Tillsätt vaniljsocker och russin .
4) BRED krämen över den bakade degplattan .
Sänk temperaturen till 175 grader .
5) SMULA resterande deg över vaniljkrämen
och grädda i ytterligare 20 minuter .
6) LÅT kallna . Skär sedan i fyrkanter .
LYCKA TILL !
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar