HEJSAN !
ETT enkelt sätt att få smak på fisken
och bevara den saftig är att tillaga den
i form .
Använd frysta block eller färsk fisk -
allt efter tillgång .
mm...!
HÄR ÄR RECEPTET :
600 g torsk eller hokifile
2 fänkålsstånd
4 tomater
2 msk finhackad gul lök
smör/ margarin till formen
2 msk hummerfond ur flaska
2 dl grädde
1 paket saffran , 1/2 g
salt, malen vitpeppar
TILLBEHÖR :
kokt eller pressad potatis
SÅ HÄR GÖR DU :
1) SKÄR fänkålen i klyftor och koka dem
i lättsaltat vatten .
Lägg fänkålen i en smord eldfast form .
Sätt ugnen på 175 grader .
2) SKÄR tomaterna i klyftor och ta bort
kärnhus och skinn .
Fördela löken över fänkålen och lägg fisken
ovanpå . Fördela tomatköttet över .
3) BLANDA hummerfond, grädde och saffran
i en bunke .
Slå blandningen över fisken .
Krydda med salt och malen vitpeppar .
4) STÄLL formen i ugnen i 30 minuter .
5) SERVERA med kokt eller pressad potatis .
Ha några goda blad till .
GOTT NYTT ÅR !
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar