söndag 22 januari 2023

KÖTTKORV MED ROTMOS , 4 PORT. (middag/lunchlåda).


                      HEJSAN !

Rotmos har man väl gjort i urminnes tider 

vi åt det lite då och då när jag var liten.

Receptet kommer från min farmor .

ROTMOS  är lättare att göra än man tror 

och 

hemgjort rotmos är dessutom så himla gott !

HÄR ÄR RECEPTET :

ROTMOS :
1 kg kålrot

4 stora morötter

7 stora potatisar (ca 700 g)

1 köttbuljongtärning

1 msk flytande smör/margarin

salt och peppar 

****

400 g köttkorv eller fläskkorv 

5 kryddpepparkorn

3 lagerblad ,  salt

TILL SERVERING :

sallad ,  senap


SÅ HÄR GÖR DU :

1) SKALA  och skär kålrot och morötter i bitar .

Koka rotfrukterna i buljong i 40 - 50 minuter .

Skala och skär potatisen i bitar /skivor och 

tillsätt dem till koket  efter halva tiden .

Koka tills allt är mjukt .

2)  HÄLL av spadet men spara det .

Mosa rotfrukterna med en potatis-stöt .

Tillsätt smör/margarin, salt, peppar och spad 

om det behövs .

3)  GÖR 5 - 6 hål i korven med en provsticka 

eller gaffel .

Koka korven tillsammans med pepparkorn , lager -

blad och salt i vattnet så det täcker ca 20 minuter .

4)  SKÄR korven i 3 - 4 cm breda bitar .

Ät rotmos och köttkorv tillsammans med sallad 

och senap .

mm...underbart gott !  

NJUT !

SMAKLIG MÅLTID och LYCKA TILL !




 

Inga kommentarer: