HEJSAN !
Den här är ju lite bortglömd , men oj vad god husmanskost .
HÄR ÄR RECEPTET :
500 g rimmad oxbringa + vatten så det täcker
2 stora morötter
1 stor gul lök
6 svartpepparkorn
800 g potatis = 8 stora
3 stora morötter
200 g rotselleri
PEPPARROTSKRÄM:
2 dl lätt creme fraiche
2 msk finriven pepparrot
salt å peppar
SÅ HÄR GÖR DU :
LÄGG oxbringan i en kastrull .
SLÅ på kokande vatten så det täcker .
KOKA upp köttet och skumma .
SKALA och skär morötter och lök i halvor .
TILLSÄTT morot, lök och svartpepparkorn
till köttet .
LÅT köttet koka i 2 1/2 - 3 timmar .
SE till att köttet täcks av vatten hela tiden .
Känn med en provsticka, köttet ska kännas mört
när det är färdigt .
SILA buljongen , släng morot, lök, pepparkorn -
det är urkokt) .
SKALA och skär potatis, morot och rotselleri i skivor .
LÅT rotfrukterna koka i buljongen tills de är mjuka,
det tar 20 minuter.
BLANDA creme fraiche , pepparrot, salt och peppar
till till en kräm och Servera den till oxbringan och
rotfrukterna i sin buljong .
SMAKLIG MÅLTID !
LYCKA TILL !
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar