söndag 22 januari 2023

RIMMAD OXBRINGA MED ROTFRUKTER OCH PEPPARROTSKRÄM . 4 PORT. (middag /lunchlåda)

 


                       HEJSAN !


Den här är ju lite bortglömd ,  men oj  vad  god husmanskost .


HÄR ÄR RECEPTET :

500 g  rimmad oxbringa  + vatten så det täcker

2 stora morötter

1 stor gul lök

6 svartpepparkorn 

800 g potatis =  8 stora

3 stora morötter

200 g rotselleri

PEPPARROTSKRÄM:

2 dl lätt creme fraiche

2 msk finriven pepparrot

salt å peppar


SÅ HÄR GÖR DU :

LÄGG  oxbringan i en kastrull .

SLÅ på kokande vatten så det täcker .

KOKA upp köttet och skumma .

SKALA  och skär morötter och lök i halvor .

TILLSÄTT  morot, lök och svartpepparkorn 

till köttet .

LÅT köttet koka i 2 1/2 - 3 timmar .

SE till att köttet täcks av vatten hela tiden .

Känn med en provsticka,  köttet ska kännas mört 

när det är färdigt .

SILA buljongen  , släng morot, lök, pepparkorn -

det är urkokt) .

SKALA och skär potatis, morot och rotselleri i skivor .

LÅT rotfrukterna koka i buljongen tills de är mjuka,

det tar 20 minuter.

BLANDA creme fraiche ,  pepparrot, salt och peppar

till till en kräm och Servera den till oxbringan och

rotfrukterna i sin buljong .

SMAKLIG MÅLTID !

LYCKA TILL !


Inga kommentarer: