HEJSAN !
DETTA är ett bröd som inte behöver knådas -
goda att äta även utan matfett , men med ost på .
HÄR ÄR RECEPTET :
50 g jäst
5 dl vatten
2 tsk salt
2 1/2 dl fiberhavregryn
ca 9 dl vetemjöl special
SÅ HÄR GÖR DU :
1) SMULA jästen i en bunke .
Häll på fingervarmt vatten och rör tills jästen löser sig .
Arbeta in salt, havregryn och mjöl .
Degen ska vara ganska lös .
Arbeta degen länge och låt den jäsa minst 1 timme .
Sätt ugnen på 200 grader .
2) LÄGG upp degen på mjölat bakbord utan att knåda.
Skär " bullstora " bitar och lägg över direkt på
bakplåtspappersklädd plåt .
Låt jäsa i 20 minuter .GRÄDDA i 10 minuter .
mm...himla goa !
LYCKA TILL !
(Jag kallar dem Slarvbullar , för att de inte knådas .)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar