HEJSAN !
Detta är en krämig och mild soppa med fin smak av både rotfrukter och persilja .
Mild , tänkte jag, först när jag blev bjuden hos en god vän ,
- jag vet att du gillar soppor med sting i Maud, men tycker att du ska
smaka på denna soppa , sa min goda vän .
mm...riktigt god !
HÄR ÄR RECEPTET :
600 g kyckling -file'
2 gula lökar
1 liter vatten
1 1/2 hönsbuljongtärning
saft av 1 citron
4 stjälkar persilja
1 purjolök
2 morötter
40 g rotselleri
2 msk smör eller margarin
2 msk vetemjöl
4 dl mjölk 3 %
1/2 dl finklippt persilja
SÅ HÄR GÖR DU :
1) ANSA kycklingfile'erna .
Skala och klyfta löken .
Koka upp vattnet med buljongtärning
och citronsaft .
Lägg i kyckling, lök och persiljestjälkar .
Låt koka under lock på svag värme ca 30 min.
2) TA UPP kycklingen och skär dem i skivor .
Skölj , ansa och strimla purjolöken .
Skala morot och selleri . Strimla fint .
3) SMÄLT matfettet i en kastrull och fräs upp
grönsakerna .
Strö över mjöl, späd med mjölk och 6 dl av -
silad buljong . Låt koka 5 - 10 minuter .
Lägg ner kycklingköttet och låt soppan få
ett uppkok .
Strö över persilja .
SMAKLIG MÅLTID , LYCKA TILL !
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar