fredag 3 februari 2023

MARINERAD UGNSFISK , 2 PORT . (med 1 klyfta honungsmelon - efterrätt)

 


                     HEJSAN  !


En gång i tiden , 1990 , fick jag för mig att jag skulle gå ner i vikt .

Fisk var ju bra att äta tänkte jag  !

Sagt och gjort ,  så här blev  rätten  !


HÄR ÄR RECEPTET :

1 tsk kinesisk soja 

1 dl vatten 

2 tsk pressad citronsaft  eller

torr sherry 

1/2  vitlöksklyfta 

1/2 kryddmått riven / mald ingefära

150 g rödspätta -file 

1 kryddmått salt


SÅ HÄR GÖR DU :

BLANDA soja, vatten och sherry /

citronsaft  till en marinad .

SKALA och krossa vitlöken .

Blanda ner den och ingefäran i marinaden .

LÄGG  fisken i en liten ugnssäker form .

Häll på marinaden .

TÄCK över formen och låt den stå i 

kylskåpet  1/2 - 1 timme .

Vänd fisken en gång under tiden .

SÄTT ugnen på 225 grader .

Salta fisken .

Täck formen med aluminiumfolie  och 

koka fisken i ugnen 12 - 15 minuter.


SERVERA  med 100 g haricots verts,

1 1/2 dl kokt ris och en grönsallad 

gärna med 2 tsk dressing .


+Efterrätt 


SMAKLIG MÅLTID  !





Inga kommentarer: