fredag 18 augusti 2023

MIN HELSTEKTA FLÄSKKARRE' MED RUCOLABULGUR, 4 PORT . (middag / lunchlåda )

 


                  HEJSAN  !

mm... himla gott !


HÄR ÄR RECEPTET :
700 - 800 g  benfri  karre'

salt och svartpeppar

1 msk olivolja

1 msk torkade blandade örter

1 msk ketjap manis

1 vitlöksklyfta

RUCOLA - BULGUR

2 dl bulgur

70 g rucolasallad

50 g parmesanost

1/2 citron 

2 msk olivolja

salt och peppar

250 g cocktailtomater

TILLBEHÖR :
70 g rucolasallad och citronskivor


SÅ HÄR GÖR DU :
1)  SÄTT ugnen på 200 grader .

Lägg  kotletten på en ugnsfast plåt 

och salta och peppra .

2)  BLANDA olivolja, blandade örter

och ketjap manis.

Skala och finhacka vitlöksklyftan och

blanda ner .

Gnid in örtblandningen i köttet och 

ugnsbaka i mitten av ugnen i ca 40 min.

3)  KOKA bulgur enligt anvisning på

förpackningen .

Mixa rucola med parmesanosten och vänd 

ner i bulgurn .

Riv skalet från citronen och pressa i saften.

4)  TILLSÄTT olivolja och smaka av med

salt och peppar.

Skölj och dela cocktailtomaterna och vänd 

ner dem i salladen .

5)  SERVERA  fläskkarren i skivor, tillsammans

med ruccolasallad och dekorera med en citronskiva.


HOPPAS PÅ SMAKLIG MÅLTID !

LYCKA TILL !

Inga kommentarer: