HEJSAN !
KOKOS är middagens gemensamma nämnare .
I grytan är det kokosmjölk som gör den krämigt god .
Chokladkakorna , som serveras till kaffet är fyllda
med en ljuvligt god kokoskräm .
Vilken härlig fredag !
HÄR ÄR RECEPTET :
1 knippe salladslök
1 tsk olja
1 burk passerade tomater 400 g
1 burk kokosgrädde 400 ml
2 dl vatten
2 msk fiskfond
salt , peppar, strösocker
150 g pakchoi eller babyspenat
500 g laxfile' utan skinn
150 g sojabönor
eller sockerärter
2 dl tärnad mango,
fryst
GARNERING :
rostade cashewnötter
1 salladslök , se punkt 1
TILLBEHÖR :
basmatiris
SÅ HÄR GÖR DU :
1, ANSA och skiva salladslöken .
Lägg undan en liten näve av den
gröna delen till garnering .
2, FRÄS salladslöken i en gryta
med olja . Tillsätt tomater, kokos-
grädde, vatten och fond .
Koka upp och låt sjuda några minuter.
Smaka av med salt, peppar och socker .
3, ANSA och strimla pak choi grovt.
Skär laxen i kuber .
4, VÄND ner pak choi och lax och låt
sjuda, 4 minuter . Vänd ner sojabönor
och mango och låt allt bli varmt .
5, ROSTA cashewnötterna i en torr
stekpanna .
6, VID SERVERING :
TOPPA grytan med cashewnötter .
Strö över den strimlade salladslöken, se punkt 1.
SERVERA med Basmatiris och små tomater .
CHOKLADCOOKIES******
SMAKLIG MÅLTID !
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar