tisdag 23 januari 2024

ÄNTLIGEN FREDAG ! KOKOSGRÄDDIG LAXGRYTA MED MANGO , 4 PORT .

 


                   HEJSAN  !

KOKOS  är middagens  gemensamma nämnare .

I grytan är det kokosmjölk som gör den krämigt god .

Chokladkakorna , som serveras till kaffet är fyllda

med en ljuvligt god kokoskräm .

Vilken härlig fredag !


HÄR ÄR RECEPTET :

1 knippe salladslök

1 tsk olja

1 burk passerade tomater 400 g

1 burk kokosgrädde 400 ml

2 dl vatten

2 msk fiskfond 

salt , peppar, strösocker

150 g pakchoi  eller babyspenat

500 g laxfile' utan skinn

150 g sojabönor

eller sockerärter

2 dl tärnad mango,

fryst 

GARNERING :
rostade cashewnötter

1 salladslök , se punkt 1

TILLBEHÖR :

basmatiris 


SÅ HÄR GÖR DU :
1, ANSA  och skiva salladslöken .

Lägg undan en liten näve av den 

gröna delen till garnering .

2, FRÄS  salladslöken i en gryta

med olja .  Tillsätt tomater,  kokos-

grädde, vatten och fond .

Koka upp och låt sjuda några minuter.

Smaka av med salt, peppar och socker .

3,  ANSA  och strimla pak  choi grovt.

Skär laxen i kuber .

4,  VÄND ner pak choi och lax och låt 

sjuda, 4 minuter .  Vänd ner sojabönor

och mango och låt allt bli varmt .

5,  ROSTA  cashewnötterna i en torr 

stekpanna .

6,  VID SERVERING :
TOPPA grytan med cashewnötter .

Strö över den strimlade salladslöken, se punkt 1.

SERVERA med Basmatiris  och små tomater .

CHOKLADCOOKIES******    

SMAKLIG MÅLTID !


Inga kommentarer: