tisdag 23 januari 2024

SÖNDAGS - FAT , 4 PERS .

 


                     HEJSAN  !

Den här rätten gillar vi alla  här .

Varsågoda Ni också !

Tillagningstid  ca 40 min.


HÄR ÄR RECEPTET :
ca  400 g  fläskfil'e  eller ytterfile'

smör eller margarin

1 tsk salt

1 kryddmått svartpeppar

1 hackad gul lök

175 - 200 g färska eller 

djupfrysta champinjoner

1 tsk paprikapulver

1/2 msk pressad citronsaft

1 dl buljong

2 dl vispgrädde

4 tomater

2 -3 dl riven ost ,  t ex Svecia


SÅ HÄR GÖR DU :

1, SÄTT UGNEN PÅ 200 GRADER.

2,  PUTSA filen .  Skär den i 1 1/2 cm

tjocka skivor .

3,  BRYN skivorna ca 2 minuter på varje 

sida i lite fett .

Salta och peppra .

4, LÄGG skivorna i en smord ugnssäker

form .

 5,  ANSA och skölj de färska champinjonerna.

Dela dem eventuellt .

6,  BRYN  champinjonerna i lite fett i en 

stekpanna och låt löken bryna med mot slutet.

Tag pannan från värmen och strö över paprika-

pulver.

Rör om och tillsätt citronsaft, buljong, och

vispgrädde.  Låt allt koka ett par min.

Smaksätt .

7,  HÄLL såsen över köttet .

8,  SKÄR tomaterna i klyftor och lägg i 

formen .   Strö över osten .

9,  GRATINERA på galler mitt i ugnen 

tills osten fått fin färg , ca 10 minuter.

10,  SERVERA med pasta och sallad .


SMAKLIG MÅLTID och LYCKA TILL !





Inga kommentarer: