HEJSAN !
Den här rätten gillar vi alla här .
Varsågoda Ni också !
Tillagningstid ca 40 min.
HÄR ÄR RECEPTET :
ca 400 g fläskfil'e eller ytterfile'
smör eller margarin
1 tsk salt
1 kryddmått svartpeppar
1 hackad gul lök
175 - 200 g färska eller
djupfrysta champinjoner
1 tsk paprikapulver
1/2 msk pressad citronsaft
1 dl buljong
2 dl vispgrädde
4 tomater
2 -3 dl riven ost , t ex Svecia
SÅ HÄR GÖR DU :
1, SÄTT UGNEN PÅ 200 GRADER.
2, PUTSA filen . Skär den i 1 1/2 cm
tjocka skivor .
3, BRYN skivorna ca 2 minuter på varje
sida i lite fett .
Salta och peppra .
4, LÄGG skivorna i en smord ugnssäker
form .
5, ANSA och skölj de färska champinjonerna.
Dela dem eventuellt .
6, BRYN champinjonerna i lite fett i en
stekpanna och låt löken bryna med mot slutet.
Tag pannan från värmen och strö över paprika-
pulver.
Rör om och tillsätt citronsaft, buljong, och
vispgrädde. Låt allt koka ett par min.
Smaksätt .
7, HÄLL såsen över köttet .
8, SKÄR tomaterna i klyftor och lägg i
formen . Strö över osten .
9, GRATINERA på galler mitt i ugnen
tills osten fått fin färg , ca 10 minuter.
10, SERVERA med pasta och sallad .
SMAKLIG MÅLTID och LYCKA TILL !
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar