söndag 9 juni 2024

GRATINERAD SPETSKÅL MED KRYDDIG KORV , 4 PORT. , LUNCH.

                 HEJSAN  !


MJÄLL SPETSKÅL I FIN FORM 
MED SMAKRIK KORV .


HÄR ÄR RECEPTET:

 1 spetskåls huvud

500 g kryddiga korvar

t ex ,  choritzo

4 färska lökar 

1 dl blandade hackade örter

t ex dragon, timjan, persilja

2 - 3 msk kapris 

OSTSÅS :

50 g smör /margarin

2 msk vetemjöl

4 dl gräddmjölk

2 dl lagrad riven ost

salt och peppar


SÅ HÄR GÖR DU :

1,  OSTSÅS : SMÄLT smöret i en kastrull , 

pudra på mjölet .

Häll på gräddmjölk, koka upp under omrörning .

Blir såsen för tjock kan Du späda med mjölk .

Tillsätt osten och låt den smälta under omrörning.

Salta och peppra .

2,  KLYFTA Spetskålen , behåll stocken .

Koka klyftorna i lättsaltat vatten 6 - 7 minuter .

Låt kålen rinna av på hushållspapper.

3,  SKÄR Korven i bitar och klyfta löken .

4,  LÄGG  Spetskålen i en ugnsform med lök,

korv och örter .

Häll över såsen och gratinera i 200 grader i

20 -25  minuter .

Strö över kapris och servera .

HOPPAS ATT DET SMAKAR 

LYCKA TILL !


Inga kommentarer: