HEJSAN !
TOMATCHUTNEY, Är gott som tillbehör till kötträtter ,
eller på ett buffe' - bord .
Chutneyn blir godast om DU använder riktigt solmogna
tomater .
HÄR ÄR RECEPTET :
1 kg tomater
1 gul lök
1/2 röd chilifrukt
rapsolja till stekning
3/4 dl vitvinsvinäger
1 dl ljusa russin
2 dl strösocker
2 tsk finriven färsk ingefära salt
SÅ HÄR GÖR DU :
1, SKÖLJ och skär tomaterna i bitar .
2, SKALA och hacka löken .
Kärna ur och finhacka chilin .
3, FRÄS lök och chili i en gryta med olja.
Löken och chilin ska bli mjuk och glansig .
4, TILLSÄTT tomater , vitvinsvinäger ,
ljusa russin och socker och låt tomatchutneyn
småkoka i ca 40 minuter . Rör om då och då .
5, SMAKA av med riven ingefära och salt.
Häll upp chutneyn på väl rengjorda glasburkar .
6, FÖRVARA chutneyn kallt .
TIPS !
ALLA sorters tomater går att använda
i chutneyn - små , stora eller biffiga ,
gröna , röda eller gula !
mm...så gott !
LYCKA TILL !
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar