HEJSAN !
HÄR ÄR RECEPTET :
2 1 / 2 dl mjölk
25 g jäst
75 - 100 g smör eller margarin
1 ägg
1/4 tsk salt
1 dl strösocker
1 liter vetemjöl
VANILJKRÄM :
2 dl grädde
2 msk vetemjöl
2 äggulor
1 msk strösocker
2 tsk vaniljsocker
eller
Marsan-kräm från paket
PENSLING :
margarin eller smör ,
strösocker .
SÅ HÄR GÖR DU :
GÖR vetedegen som vanligt
och låt den jäsa .
BLANDA under tiden alla ingredienser
utom vaniljsockret i en kastrull och
sjud krämen under kraftig vispning .
RÖR sedan krämen kall .
Det går fortast om DU sätter kastrullen
i kallt vatten .
SMAKSÄTT med vaniljsockret .
KAVLA ut degen till en långsmal
kaka , ca 1 1/2 cm tjock och drygt
dubbelt så bred , som det runda
mått DU väljer .
MARKERA en rad med rundlar .
LÄGG på en klick vaniljkräm ,
vik över degen och ta ut bullarna
med måttet .
PÅ detta sätt blir bullarna fyllda
med vaniljkräm .
JÄS och grädda i 250 graders ugns -
värme i ca 8 minuter .
PENSLA bullarna med margarin eller
smör,
direkt de kommer ut ur ugnen
och doppa dem i strösocker .
Mums, så himla gott !
LYCKA TILL !
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar