onsdag 25 september 2024

MINA SUVERÄNT GODA VANILJBULLAR, CA 18 STYCKEN .

 


                          HEJSAN  !


HÄR  ÄR  RECEPTET :

2 1 / 2  dl mjölk

25 g  jäst

75 - 100 g smör eller  margarin

1  ägg

1/4 tsk  salt

1 dl  strösocker

1 liter  vetemjöl 


VANILJKRÄM :
2  dl  grädde

2  msk  vetemjöl

2  äggulor

1  msk  strösocker

2  tsk  vaniljsocker

eller 

Marsan-kräm  från  paket 

PENSLING :
margarin eller smör ,

strösocker .


SÅ HÄR GÖR DU :

GÖR vetedegen  som  vanligt 

och  låt  den  jäsa .

BLANDA  under  tiden  alla  ingredienser 

utom  vaniljsockret  i  en  kastrull  och

sjud krämen  under kraftig  vispning .

RÖR  sedan  krämen  kall .

Det går  fortast  om  DU  sätter  kastrullen

i  kallt  vatten .

SMAKSÄTT med  vaniljsockret .

KAVLA  ut  degen  till en  långsmal

kaka , ca  1 1/2  cm  tjock och  drygt  

dubbelt  så  bred ,  som  det  runda 

mått  DU  väljer .

MARKERA  en  rad  med  rundlar .

LÄGG  på  en  klick  vaniljkräm ,

vik  över  degen  och  ta  ut  bullarna 

med  måttet .

PÅ  detta  sätt  blir  bullarna  fyllda  

med  vaniljkräm .

JÄS  och  grädda  i  250  graders  ugns -

värme  i  ca  8  minuter .

PENSLA  bullarna  med  margarin eller

smör,

 direkt  de  kommer  ut  ur  ugnen 

och  doppa  dem  i  strösocker .


Mums,  så himla  gott !

LYCKA  TILL !

Inga kommentarer: