HEJSAN !
DETTA är en klassiker bland mjuka kakor
och omtyckt av alla .
GRÄDDA kakan nästan eller helt färdig
innan glasyren breds över .
DET är ingen risk att kakan sjunker i mitten .
HÄR ÄR RECEPTET :
2 ägg
1 1/2 dl strösocker
100 g smält smör eller margarin
2 msk grädde
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
TOSCAGLASYR :
1 påse flagad mandel
3/4 dl strösocker
50 g smör eller margarin
1 msk vetemjöl
1 msk mjölk
SÅ HÄR GÖR DU :
VISPA ägg och socker pösigt
TILLSÄTT smält smör , och
sikta ner mjölet blandat med
bakpulver och grädda .
HÄLL smeten i smord och bröad
form med löstagbar botten och
grädda i 175 grader tills kakan
är nästan färdig ca 30 minuter .
GLASYR :
BLANDA alla ingredienser i en kastrull
och låt det sjuda upp - inte koka .
BRED glasyren över kakan och grädda
ytterligare i övre delen av ugnen tills
kakan är färdig och glasyren fått fin färg
ca 10 minuter .
LYCKA TILL !
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar