lördag 28 september 2024

TOSCAKAKA .

 


                                   HEJSAN  !


DETTA  är  en  klassiker  bland  mjuka  kakor

och  omtyckt  av  alla .

GRÄDDA  kakan  nästan  eller  helt  färdig 

innan  glasyren  breds  över .

DET  är  ingen  risk  att  kakan  sjunker  i  mitten .

HÄR ÄR RECEPTET :

2  ägg

1 1/2  dl strösocker

100  g  smält  smör  eller  margarin

2  msk  grädde 

2  dl  vetemjöl

1  tsk  bakpulver

1  tsk  vaniljsocker


TOSCAGLASYR :

1  påse  flagad  mandel

3/4  dl  strösocker

50  g  smör  eller  margarin

1 msk  vetemjöl

1  msk  mjölk


SÅ  HÄR  GÖR  DU :

VISPA  ägg  och  socker  pösigt 

TILLSÄTT  smält  smör ,  och  

sikta  ner  mjölet  blandat  med

bakpulver  och  grädda  .

HÄLL  smeten  i  smord och  bröad 

form  med  löstagbar  botten  och  

grädda  i  175  grader tills  kakan  

är  nästan  färdig  ca  30  minuter .

GLASYR :
BLANDA  alla  ingredienser i  en  kastrull

och  låt  det  sjuda  upp  - inte  koka .

BRED  glasyren  över  kakan  och  grädda 

ytterligare  i  övre  delen av  ugnen  tills

kakan  är  färdig  och  glasyren  fått  fin färg 

ca  10  minuter .


LYCKA  TILL !

Inga kommentarer: