onsdag 23 oktober 2024

GRATINERAD KÖTTFÄRS MED SPENAT; 1 PERSON . LUNCH / MIDDAG .

 


                        HEJSAN !


EN GÅNG I LIVET VAR JAG ENSAMSTÅENDE 

OCH DÅ GJORDE JAG DENNA RÄTT 

FÖR 1  PERSON .

VARSÅGODA ,   HIMLA GOTT !


HÄR ÄR  RECEPTET :

100 g köttfärs

1 tomat 

1/2 liten hackad lök

1/2 dl skivade champinjoner

1/2 msk smör eller margarin

SPENATSTUVNING :
1 litet pakethackad spenat  (175 g )

1/2 msk smör

1/2 msk vetemjöl

KRYDDOR :

salt , vitpeppar, örtkryddor, muskot .

SÅ HÄR GÖR DU  :

1,  BRYN köttfärsen i matfettet .  Tillsätt  svampen,

löken och den hackade tomaten .

Krydda  och  rör  om  väl . VILL DU  ha  lite  mer  smak

så  tillsätt  chilisås  och  pressad  vitlök .

2,  TINA spenaten i en kastrull på svag värme .

3,   RÖR samman  smör  och  mjöl och forma pastan till 

en "boll" .

Låt den koka med i spenaten tills den har lösts upp sig 

och spenaten har fått en simmig konsistens .

Rör om då och då .  Krydda med salt , peppar och riven

muskot .  Tillsätt  lite  mjölk   om  stuvningen  blir för tjock .

4,  HÄLL  spenatstuvningen i  en smord  ugnssäker form .

Bred ut  köttfärssåsen  över  spenaten  och  strö till  sist

över  riven  ost .

5,  GRATINERA  i  ugnen tills  osten  får fin färg ,

ca  10 - 15 minuter ,  i  225  grader .


SMAKLIG MÅLTID och  LYCKA TILL !

upp sig  

Inga kommentarer: