onsdag 30 april 2008

Äppelkaka med Citron och Svartpeppar.

1/2 tsk smör till formen.
+ Havrekli eller ströbröd
2 äpplen
3 ägg
2 dl Råsocker strö
eller vanligt strösocker
3 dl vetemjöl med fullkorn (går bra utan fullkorn)
2 tsk bakpulver
2 krm mald svartpeppar
rivet skal från en 1/2 citron.
1 dl äppelmust eller äppeljuice

Topping
1 äpple
1 krm nymald svartpeppar
rivet skal från 1/2 citron

Sätt ugnen på 175 grader
Smöra och bröa formen ca 25 gånger 35 cm.
Skala och riv åpplena grovt
Vispa ägg och socker pösigt
Blanda ihop de torra ingredienserna
och vänd ner dem i äggsmeten.
Tillsätt sedan citronskal och äppelmust.
Häll smeten i formen.
Skiva äpplena så tunt det går
och lägg dem på kakan.
Strössla över citronskal och svartpeppar.
Grädda kakan ca. 30 min.
Låt den svalna en smula .

Servera med glass, yoghurt eller vispad grädde.

åå, så gott!

Inga kommentarer: