onsdag 30 april 2008

Rabarberkräm med Jordgubbar. 4port.

300 g rabarber
3 dl skivade jordgubbar
4 dl vatten
1-1,5 dl socker
2 msk potatismjöl

Servering:
gräddmjölk.

Gör så här:
Skala ev.rabarbern.
Skölj den och skär i mindre bitar.
Skölj och snoppa jordgubbarna.
Skiva dem.
Koka upp vatten och socker
i en kastrull.
Lägg i rabarbern och koka under lock
ca. 5 minuter.
Blanda i jordgubbarna.
Rör ut potatismjölet i lite kallt vatten.
Häll ner det i kastrullen under omrörning.
Låt krämen få ett snabbt uppkok
och ta sedan kastrullen från plattan.
Häll upp krämen i en skål och
sockra lite på ytan
så blir det inte skinn på krämen.
Låt svalna.
Servera med gräddmjölk och ev. små mandelbeskvier.

Rör ut potatismjölet

Inga kommentarer: