300 g rabarber
3 dl skivade jordgubbar
4 dl vatten
1-1,5 dl socker
2 msk potatismjöl
Servering:
gräddmjölk.
Gör så här:
Skala ev.rabarbern.
Skölj den och skär i mindre bitar.
Skölj och snoppa jordgubbarna.
Skiva dem.
Koka upp vatten och socker
i en kastrull.
Lägg i rabarbern och koka under lock
ca. 5 minuter.
Blanda i jordgubbarna.
Rör ut potatismjölet i lite kallt vatten.
Häll ner det i kastrullen under omrörning.
Låt krämen få ett snabbt uppkok
och ta sedan kastrullen från plattan.
Häll upp krämen i en skål och
sockra lite på ytan
så blir det inte skinn på krämen.
Låt svalna.
Servera med gräddmjölk och ev. små mandelbeskvier.
Rör ut potatismjölet
onsdag 30 april 2008
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar