fredag 18 april 2008

TIMS, Äppelpaj.

Deg:
1 dl socker
200g smör
4,5 dl vetemjöl

Fyllning:
4-5 syrliga äpplen
1-2 msk. socker
1 msk vaniljsocker

Smuldeg:
1,5 dl havregryn
0,5 dl cornflakes
1 dl socker
100 g smör.

Blanda socker och mjöl.
Finfördela fettet i blandningen
och arbeta snabbt ihop degen.
Låt den vila kallt i minst 1 timme.
(Degen kan göras i matberedaren)

Kavla ut degen eller tryck ut den i en
pajform ca 26cm i diameter.
Skala, kärna ur äpplena tunt.
Blanda alla ingredienserna
till smuldegen och se till att den blir smulig.
Lägg äppleskivorna i formen.
Strö över socker blandat med vaniljsocker.
Fördela smuldegen överst.
Grädda pajen ca 30 minuter eller tills
den fått vacker färg och äpplena
är mjuka.

Klart!

Denna paj är till mitt bonusbarnbarn,Tim, 15 år.

Inga kommentarer: