torsdag 8 maj 2008

Stekt ris med grönsaker. 2-3 personer.

1 dl ris
2 dl vatten
1 tsk salt
3 msk smör
1 stor morot
1 rödbeta
2 1/2dl aubergine skuren i tärningar
3 krm spiskummin
1 krm gurkmeja 2 krm koriander
2 krm muskot
1 dl hett vatten
4 mangoldblad

Gör så här:
Tvätta riset två gånger och koka det med salt.
Skala moroten och rödbetan
och skär dem i tändsticksstora stavar.
Smält försiktigt smöret i en vid gryta.
Stöt spiskummin i en mortel.
Fräs alla kryddorna lätt i smöret.
Lägg ner grönsaksbitarna och rör om.
Slå på vattnet och låt koka under lock i ca 15 minuter.
Koka under tiden mangoldblad och
stjälkar i lättsaltat vatten, ca 5 min.
Låt dem rinna av ochakär dem i bitar.
När rötterna är klara rör Du ner mangolden
och det kokta riset och smakar av
om det behövs mer salt.

Klart. Detta är jättegott tycker jag.

om Du inte hittar Mangoldblad ,
går det nästan lika bra med Vitkålsblad.
Koka då ett par minuter längre.

Lycka Till !

Inga kommentarer: