torsdag 8 maj 2008

Pasta med sparris och Laxsås. 1 person.

Prova detta .

60 g djupfryst Lax
60 g penne(pasta)
100 g grön fryst Sparris
1 tomat
2 vårlökar
1 hackad vitlöksklyfta.
1 tsk olivolja
1/2 dl grönsaksbuljong
1 msk pressad citron
salt,peppar
1 1/2msk mager yoghurt
1 msk veteflingor

Så här gör Du:
Tina lax och skär i 1 cm stora tärningar.
Koka pastan i rikligt med saltat vatten
enl. paketets anvisningar.
Häll pastan i ett durkslag och
låt rinna av ordentligt.

Såsen
Skär sparris på snedden i ca 3 cm långa bitar.
Dela tomaten i fyra delar , ta bort
kärnorna och tärna dem i små bitar.
Skiva vårlök och fräs med vitlök
och tomat i olivolja .
Tillsätt lax och sparris och fräs en kort stund.
Häll på buljong.
Låt allt småkoka i ca 4 minuter och
smaka av med pressad citron, salt o peppar.
Rör ner yoghurt och veteflingor i såsen
och servera med pastan.

smarrigt.

Inga kommentarer: