torsdag 11 september 2008

LÄTTLAGAD GULASCH 4 PORT.

Smaka på denna då´.

400 g benfritt nötkött av innanlår
3-4 gula lökar
1-2 msk smör
1 tsk salt
2 tsk paprikapulver
1 msk vetemjöl
3 dl köttbuljong
1/2 dl tomatpure
2 dl gräddfil

Så här gör Du:
Skär köttet i strimlor.
Skala och hacka löken.
Bryn först köttet ,sedan löken i smör.
Strö över salt, paprika och mjöl.
Rör om väl.
Späd med buljongen och tillsätt tomatpuren.
Låt alltsamman koka sakta
under lock på svag värme 25-30 min
tills köttet känns mört.
Prova med sticka.
Ta grytan från värmen.
Rör försiktigt ner gräddfilen.
Servera med kokt potatis eller matvete.
Gärna kokt blomkål eller sallad till.

återigen en "svärmorsdröm"
prova får Du se.

Inga kommentarer: