torsdag 11 september 2008

SMÖRGÅSPEPPARKAKA 24 BITAR.

Kolla här då´.
Denna gillade mina ungar när dom var små.

50 g smör el. margarin
2 dl sirap
3 dl filmjölk
2 tsk ingefära
1 tsk kanel
1/2 tsk nejlikor
1 tsk bikarbonat
7 dl vetemjöl
ev. flagad mandel

Så här gör Du:
Smält matfettet i en kastrull
Häll i sirap o´filmjölk o´rör om.
Blanda kryddor , bikarbonat
o´mjöl i en bunke.
Och rör om väl.
Tillsätt filblandningen.
Bred ut smeten i en smord o´bröad
långpanna 25x35 cm .
Strö över mandelspån.

Kakan gräddas i 225 grader 10-15 min.
Låt kakan kallna o´skär den sedan i bitar.

servera med smör o´ost.
gooott!

Inga kommentarer: