söndag 26 april 2009

SPENATPAJ MED FETAOST 6 PERS .

Något gott att äta till VALBORG eller FÖRSTA MAJ .
Den här är riktigt god .

PAJDEG:
1 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
1/2 dl margarin
1/2 dl kesella
FYLLNING :
1 paket fryst bladspenat(250 g )
1/2 finhackad gul lök
1-2 msk olivolja
12 hackade soltorkade tomater
1-2 dl färsk basilika, hackad
100 g fetaost
2 ägg
2 dl mjölk
1 dl lagrad riven ost
1/2 tsk salt
nymalen svartpeppar
SÅ HÄR GÖR DU :
Arbeta ihop pajdegen med fingrarna
eller i matberedare .
Tryck ut degen i en pajform och
ställ svalt i 1 timme .
Tina och skär spenaten grovt.
Fräs den och löken i oljan och
lägg över i pajskalet tillsammans
med tomater och basilika.
Smula över fetaosten .
Vispa ihop ägg , mjölk och
riven ost och salta o´peppra.
Häll blandningen i pajskalet.
GRÄDDA i 200 grader i 30 min.

Gör gärna en tomatsallad till
med vitlök, olivolja och tomater.
Rör ihop altsamman , låt det stå en
stund .
Ta gärna några gröna blad till .

Smaklig måltid .

Inga kommentarer: