söndag 26 april 2009

VARM PINJEKAKA MED ROSMARINGLASS. 1 KAKA 8 PORT.

Ska vi fika ?
Ja det gör vi .

2 ägg
3 dl strösocker
100 g smör
2 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
4 msk kakao
1 nypa salt
1 dl pinjenötter
100 g mandelmassa
smör o´ströbröd till formen.
5 kvistar färsk rosmarin
1 liter mjuk vaniljglass
SÅ HÄR GÖR DU :
Sätt ugnen på 200 grader.
Vispa ägg o´strösocker fluffigt.
Rör i smält smör .
Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna.
Rör ner nötterna och riven mandelmassa
i smeten .
Smörj och bröa en 24 cm diameters
kakform med löstagbar botten
häll i smeten .
Baka kakan i ca 20 min.
Den ska vara kladdig i mitten.
ROSMARINGLASS :
Plocka rosmarinkvistarna och
hacka barren fint , blanda med glass .
Lägg upp en bit varm pinjekaka och
toppa med en sked rosmaringlass .
mmmm.såågott.

Inga kommentarer: