tisdag 11 augusti 2009

FÄRSKOST PÅ BURK .

Prova detta ..jag gillar det .
Det är lite att pyssla med
men det är det värt .

1 liter filmjölk (3 %)
3 dl gräddfil
ca 1 tsk salt
peppar
1 knippe hackad gräslök
1 kruka färsk basilika
salt nymalen svartpeppar
olivolja

Ta fram en kastrull och häll i
filmjölk och gräddfil och ljumma
till ca 50 grader under omrörning,
tills den börjar flocka sig .
Klä en saftsil med kaffefilter och
låt självrinna i rumstemperatur i ca 6 tim.
tills det blir en fast ostmassa .
Smaksätt ostmassan med salt och peppar .
Forma runda bollar som rullas i hackad gräslök .
Varva ostbollar och kvistar av basilika
i en glasburk .
Salta och peppra mellan varven .
Fyll på med olivolja tills allt är täckt .
Förslut och förvara burken svalt .

Att servera till vegetariska rätter
eller till kött eller vad DU tycker om .

LYCKA TILL .

Inga kommentarer: