tisdag 11 augusti 2009

HALLONTÅRTA 6-8 PORT .

Har DU ingen ugn , men känner DIG
ändå sugen att baka .. visst då gör vi det !

14 st digestivekex
100 g smör el. margarin
FYLLNING :
1,5 dl vispgrädde
1/2 liter hallon
1 äggvita
3 msk socker
1/2 krm salt
GARNERING :
1/2 liter hallon
1,5 dl vispgrädde

Så här gör DU :
Krossa kexen fint eller kör i matberedare
eller mixer.
Smält matfettet och häll det över kexsmulorna.
Rör till en deg .
Klä en rund form gärna med löstagbar botten
med degen .
Låt den stå kallt ca 20 min .
Mosa bären med en gaffel eller
kör dem till pure i en mixer .
Smaka av med socker .
Vispa grädden .
Vispa äggvitan tilsammans med
salt till hårt skum.
Rör ner hallonpuren i äggvitan .
Tillsätt grädden och rör så att
allt blir väl blandat .
Häll hallonsmeten i formen och
ställ den kallt i 2 timmar
Vispa grädden och garnera tårtan
med HELA HALLON och grädde .

dennaär underbart god , prova själv !

Inga kommentarer: