torsdag 8 oktober 2009

FESTLIG VETEKRANS.

Denna har jag fått mycket
beröm för.
Gör den DU också.

500 g vetemjöl
150 g smör
1 dl socker
1/2 tsk salt
15 hackade sötmandlar
rivet skal av 1 citron
1 påse hackad suckat
ca 65 g
1 dl russin
2 ägg
40 g jäst
3 dl ljummen mjölk


Så här gör DU:
Finfördela smöret i mjölet.
Rör ned socker,salt,mandel,
citronskal,suckat och russin.
Tillsätt äggen och jästen
utrört i mjölken.
Arbeta samman degen och häll
den i en smord hålform, ca 2 liter.
Låt jäsa i 40-50 minuter med
bakduk över och grädda i
175-200 grader på nedersta falsen
i 40 minuter.
Stjälp upp kransen.
Kakan kan också gräddas
i en rund form, om DU vill.

LYCKA TILL!

Inga kommentarer: