torsdag 7 april 2011

APRIKOSKAKA.

PÅSK-BAKA,ja då gör jag denna,
mmm...så god.

MÖRDEG:
3 dl vetemjöl
1/2 dl socker
125 g smör
el margarin
1 litet ägg
FYLLNING:
125 g mandelmassa
1 burk aprikoser(420g)
STRÖSSEL:
100 g smör/margarin
100 g socker
100 g vetemjöl

Så här gör DU:
MÖRDEG:
Blanda mjöl och socker.
Finfördela smöret i blandningen,
tillsätt ägget och arbeta ihop
till en smidig deg,som får vila
svalt.
Kavla sedan ut degen och klä en
lätt smord form med löstagbar kant
med degen,diameter ca 24 cm.
Låt degen gå upp en bit på kanten.
FYLLNING:
Skiva mandelmassan tunt med osthyvel
och täck bottnen med denna.
Låt aprikoserna rinna av väl,
dela dem mitt itu och lägg ovanpå.
STRÖSSEL:
Hacka ihop smör,socker och mjöl
till en grynig massa och strö över
aprikoserna.
GRÄDDA:
175 grader tills kakan har fin färg
ca 40 minuter.

APRIKOSKAKAN med sin mandel- och
aprikosfyllning är perfekt till
efterrätt med en klick vaniljglass.

LYCKA TILL!

Inga kommentarer: