torsdag 7 april 2011

FRUKTFYLLD HASTKAKA.

Också en snabb-bakad kaka
kan smaka och se ut som
den finaste tårta.
Den här är fylld med grädde
och fruktmos av banan och
pesika.
Äpplemos är också jättegott
att fylla kakan med.

3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1/2 dl socker
rivet skal av 1/2 citron
50 g smör
1 litet ägg
FYLLNING:
1banan
1 burk persikor
(400 g)
några droppar citron
1 1/2 - 2 dl vispgrädde

Så här gör DU:
Blanda alla torra ingredienser
i en skål.
Finfördela smöret i blandningen.
Vispa ihop ägg och mjölk
och häll i.
Rör snabbt ihop till en deg.
Platta ut degen med mjölad hand
på smord eller bakpappersklädd
plåt till en rund kaka ca 19 cm i diameter.
Strö över pärlsocker och hackad mandel
och GRÄDDA, i 225 grader ca 10 i 10 min.
FYLLNING:Mosa skalad banan och avrunna
persikor med en gaffel eller kör i mixer.
Det kan gott få vara några små bitar i moset.
Smaksätt med lite citron.
Vispa grädden.
Skär av ett lock på den avsvalnade kakan
och lägg ihop den med fruktmos och vispad
grädde mellan.
Klart att servera.

om DU har denna till PÅSK
kan DU sätta några små marsipan-kycklingar
runt kanten på fatet.
LYCKA TILL !

Inga kommentarer: