lördag 27 augusti 2011

BLOMMANDE FALUKORV . 4 PORT.

Hej,nu är jag här igen.
Vi har väl alla undrat hur den
blommiga falukorven ser ut.
Här är svaret:
Tag ut blommor med en pepparkaksform,
och vänta å se hur glada middags-
gästerna blir.

500 g falukorv
och till det har jag
SENAPSSÅS:
2 msk matfett
2 msk mjöl
3 dl vatten
1 buljongtärning
1 dl creme fraiche
1 msk vanlig svensk senap
1-2 tsk dijonsenap
salt å peppar
1 litet blomkålshuvud
1 litet paket broccoli-buketter
TILLBEHÖR:
Bandspagetti

Så här gör DU:
Skär upp falukorven i skivor.
Ta ut "blommor" med en pepparkaks-
form.
Spara spillet,det kan DU använda
i den goda grönsakssoppan.
(recept efter detta).

Smält matfett i en kastrull,
strö över mjöl och vispa i vattnet.
Låt koka upp under vispning,
smula i buljongtärningen,
häll i creme fraiche och senap.
Låt såsen koka upp igen under
vispning och smaka av med salt å peppar.

Skär blomkålen i buketter och koka
dem nästan mjuka,häll i broccoli-
buketterna, koka upp,ta kastrullen
från plattan och låt stå i 5 min.
Häll av vattnet och blanda ner
grönsakerna i senapssåsen.

Koka bandspagettin enl. anvisningarna
på paketet.
Stek falukorven och lägg upp portioner
på tallrikarna.
Pasta underst, sedan senapssås och så
de glada blommande korvskivorna överst.

Vackert ser det ut på tallrikarna!
Jättegott är det också.

Kanske barna, kan vara med och trycka ut
korv-blommorna,då blir det roligare
att äta kanske!

i allafall, LYCKA TILL!

Inga kommentarer: