lördag 27 augusti 2011

FALUKORV PICCATA. 4 PORT.

mmmm....
Piccata är egentligen en
italiensk specialitet.
Det är små kalvschnitzlar
som doppas i en parmesan-
smet och steks gyllenbruna.mmmm...
Men nu tar vi den Svenska varianten.

400g falukorv
1/2 dl vetemjöl
3 ägg
2 dl riven Västerbottenost
1 krm salt
1 krm peppar
matfett till stekning
TOMATSÅS:
1 gul lök
1 msk olja
1 burk krossade tomater
1 grönsaksbuljongtärning
1 klyfta vitlök
1 msk torkad salvia, söndersmulad
eller 3 msk färsk salvia
salt å peppar
TILLBEHÖR :
Ris.

Så här gör DU:
Skär korven i centimeter-tjocka skivor,
vänd skivorna i mjöl.
Vispa äggen i en skål,
rör ner ost,salt å peppar.
Vänd korvskivorna i ostsmeten
och stek på medelvärme ca 2 min på
varje sida tills de fått färg.

Skär löken i skivor och bryn i olja
i botten på en kastrull.
Häll på tomatkross,buljongtärning,
vitlök och salvia.
Koka upp och sjud ca 10 min.
Smaka av med salt och peppar.

mmm...
Så himla gott!
Prova DU också.

LYCKA TILL!

Inga kommentarer: