lördag 27 augusti 2011

KORVSOPPA MED GRÖNSAKER. 4 PORT.

Säkert har DU korvstrimlor kvar,
från den "blommande" falukorven.
Strimlorna använder DU i denna
goda soppa.

100-150 g falukorv
1 morot
2 medelstora potatisar
2 msk fett
1,2 liter vatten
2 buljongtärningar
(kött-eller grönsaks-)
1 paket djupfrysta
sockerärter
10-15 st rädisor
1/2 slanggurka
1 knippe gräslök

Så här gör DU:
Skär korven och moroten
i mycket små tärningar.
Skala och skiva potatisen tunt,
dela skivorna fyra gånger.

Smält matfettet i botten
på en rymlig kastrull.
Fräs först morotstärningarna,
därefter potatisen
och sist korven.
Häll på vattnet och buljong-
tärningarna och låt koka upp,
sjud i 10 min.

Häll i sockerärterna.
Låt dem sjuda med ca 2 min.
Skiva rädisorna och skär gurkan
i smala stavar och häll i detta
strax innan DU ska servera.
Strö till sist över finskuren
gräslök.
Servera ett gott bröd till.

LYCKA TILL!

Inga kommentarer: