lördag 27 augusti 2011

ÄPPELSKALS--MARMELAD. 1 BURK.

Hur låter de',men det är inte så dumt.

Koka ÄPPELSKAL OCH KÄRNHUS FRÅN
6 RÖDA ÄPPLEN
tillsammans med 2 MSK CITRONSAFT,
1 KANELSTÅNG OCH 2 DL VATTEN i 5 min.

Sila bort skal, kärnhus och kanelstång,
pressa lätt med en sked i silen så saften
rinner ner ordentligt.

Koka upp igen tillsammans med 2 DL SYLTSOCKER.
Låt koka 3-4 min.
Häll upp MARMELADEN på ren glasburk.

Jag tycker att DU ska prova.
LYCKA TILL!

Det är alltid kul att ge bort kanske!

2 kommentarer:

Erik Jonsson sa...

Dum fråga kanske men i steg två ska man koka upp saften eller skalen?

Maud Nilsson sa...


Du ska koka upp saften, inte skalen.
Lycka till!