lördag 20 oktober 2012

FURSTEKAKA. 12-15 BITAR.

Norsk festkaka kallas den här jätteläckra kakan.
En favorit som passar vid alla tillfällen.
Mycket enkel att göra.
DU behöver en form med löstagbar kant.

BOTTEN:
125g rumsvarmt smör
125g strösocker(ca 1 1/ 2 dl)
1 ägg
225g vetemjöl(3 3/4 dl )
1 tsk bakpulver
FYLLNING:
100g sötmandel
3 bittermandlar
1 kokt pressad eller
mosad potatis
150g florsocker(2 1/2dl)
3/4 dl vatten

Så här gör DU:
BOTTNEN:
RÖR matfett och socker poröst.
Tillsätt ägget.
Blanda mjöl och bakpulver och
rör ner det i smeten.
Bred ut den i en väl smord och bröad
form med löstagbar kant.
FYLLNINGEN:
MAL söt-och bittermandel och blanda
med potatis,florsocker och vatten.
BRED fyllningen över smeten i formen.
GRÄDDA i 150 grader ca 1 timme.
Låt kakan svalna av innan DU lossar kanten.
Ha gärna lite LÄTT VISPAD GRÄDDE till.

mmm... smaskens.
LYCKA TILL!

Inga kommentarer: