lördag 20 oktober 2012

LÖRDAGSGOTT MED BIFFSTEK OCH ........4 PORT.

Det ska också vara, scharlottenlöksmör
och grönsaker.
Här serverar jag biffen fint skuren i skivor
på grönsaksbädd.

4 utskurna biffar  150-200g
KRYDDSMÖR:
2 dl vitt vin
1 stor scharlottenlök
finhackad
1 msk konc.kalvfond
75 g smör
1 msk finhackad persilja
salt,peppar
pressad citron

Så här gör DU:
BÖRJA med SMÖRET.
Koka vinet med den finhackade
löken och fonden.
Sjud tills bara lite vätska återstår.
Låt svalna och blanda med smör
och persilja.
Smaka av med salt ,peppar å lite citron.
KYL KRYDDSMÖRET.

PEPPRA köttet runt om och stek i het
panna 2-3 min,på varje sida.
Köttet ska vara fint rosa inuti
med en vacker gyllenbrun yta.
SERVERA genast med kokta grönsaker
och kryddsmöret och stekt potatis till.

Det goda smöret passar också  bra till
Fläskkotlett och Fläskfile .

LYCKA TILL!

Inga kommentarer: