lördag 20 oktober 2012

KASSLERGRATÄNG. 4 PORT.

Gillar Ni Kassler?
Jag gillar det bara i ugnen.
Så vi provar detta,få se om Ni gillar det.

400g benfri kassler
2 syrliga äpplen
1 gul lök
1 msk franska örter
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1 1/2 dl mjölk
1 1/ 2 msk Dijonsenap
1 vitlöksklyfta
2 krm peppar
1 dl riven Västerbottenost
1/2 dl ströbröd

Så här gör DU:
SKIVA kasslern.
Skala och kärna ur äpplena.
Skär dem i ganska tunna klyftor.
Skala och skiva löken.
BOTTNA en smord eldfast form
med lök och äpple.
Lägg kasslerskivorna ovanpå och
strö över franska örter.
BLANDA samman matlagningsgrädden
med mjölk,senap,pressad vitlök och peppar.
Häll det över kasslern.
BLANDA samman osten med ströbröd
och fördela det över kasslern.
GRÄDDA mitt i ugnen ca 20 min.
eller tills osten har fått fin färg.

HOPPAS ATT DET SMAKAR!

Inga kommentarer: