lördag 20 oktober 2012

GRATINERADE PIZZAPOTATISAR. 4 PORT.

Det här kan vara kul ibland.

6 stora potatisar
200g köttfärs
1 gul lök
1 msk smör
2 msk tomatpure
1 tsk pizzakrydda
salt å peppar
1 dl riven ost
VITKÅLSSALLAD:
250 g vitkål
1 morot
1 msk pressad citron
2 msk olja salt å peppar

Så här gör DU:
BORSTA potatisen och dela den i halvor.
Ställ med kupiga sidan ner och baka i
225 grader i 20 minuter.
FRÄS köttfärs och hackad lök i smöret.
Tillsätt tomatpure och kryddor.
Fördela köttfärsen på potatishalvorna
och strö på riven ost.
GRATINERA I 225 GRADER I 5 MIN.

STRIMLA vitkålen fint och lägg i ett durkslag.
Häll kokande vatten över kålen så blir den
mjukare och mildare.
Låt kallna.
BLANDA  ner riven morot,pressad citron,olja salt å peppar.

SERVERA TILL POTATISEN.

LYCKA TILL!

Inga kommentarer: