söndag 18 november 2012

FISK I AVOCADOSÅS. 4 PERS.

Gillar DU avocado?
prova detta, inte dumt alls.

500-600g spättafileer
1/2 tsk salt
1 msk smör
1 1/2 dl fiskbuljong
1/2 dl torrt vitt vin
2 persiljekvistar
2skivor gul lök
5 vitpepparkorn
SÅS:
2 stora mogna avocador
1-2 msk saft av citron
1 1/2 dl fiskspad
 2 dl vispgrädde
1-2 tsk arrowrotsmjöl
1/2 krm peppar
1-2 tsk curry
GARNERING:
Citron
räkor

SKÖLJ fiskfileerna och salta dem
lätt på ena sidan.
RULLA ihop dem två å två till knutar.
LÄGG dem i lätt smörad panna.
KOKA upp fiskbuljongen,vinet,
persiljan,löken och pepparkornen.
SLÅ detta spad över fisken och
låt den sjuda övertäckt ca 5 min.
SILA upp det mesta av spadet till sås.
(håll fisken varm)
SKALA och mixa eller passera
avocadofrukterna.
Rör ner citronsaften i moset.
KOKA upp fiskspadet med grädden,
red av med arrowrot utrört i lite vatten.
DRA kastrullen från värmen och
rör ner avocadomoset.
SMAKSÄTT och häll upp såsen
på upplägningsfat.
.Lägg i fisken och garnera med
citron och räkor.
SERVERA med ris eller pressad potatis.

LYCKA TILL!

Inga kommentarer: