söndag 18 november 2012

UGNSBAKAD MAJS OCH TOMAT. 4-6 PORT.

Det här är gott.

9 färska majskolvar
3 stora mogna tomater
1 liten grön paprika
1 msk riven gul lök
salt å peppar-svart
2 msk smör
6-8 skivor bacon
eller
rökt sidfläsk
hackad persilja

Så här gör DU:
SÄTT ugnen på 175 grader.

SKÄR av kornen från majskolvarna
och skrapa kolvarna ordentligt för
att få ut all stärkelse.
Det ska bli 7-8 dl majskorn.
SMÖRJ en 1 1/2 liters ugnssäker form.
Lägg i hälften av majskornen.
SKÅLLA och skala tomaterna.
Skiva dem och paprikan .
Fördela hälften av skivorna  och
lite lök över majskornen.
KRYDDA och klicka över 1 msk smör.
TILLSÄTT resten av majskornen, tomaterna,
löken,paprikan och smöret.
SALTA lätt men vrid över mycket svartpeppar
från kvarnen.
SKÄR fläsket i bitar.
Fördela dem jämt överst.
LÅT stå i ugnen ca 30 min,
eller tills baconbitarna/fläskbitarna
är brynta.
STRÖ över rikligt med persilja
och servera med kokt potatis.
mmmm...jättegott.

LYCKA TILL, HOPPAS ATT DET SMAKAR!

Inga kommentarer: