söndag 18 november 2012

PECANPAJ 10-12 BITAR.

Ska vi prova något annat?
Varför inte en paj ,den är inte svår att göra.

För 1 paj/10-12 bitar.
3 dl vetemjöl
125g smör
2 msk iskallt vatten
FYLLNING:
3 stora ägg
1 dl socker
1/2 tsk salt
6 msk smält smör
2 1/2 dl ljus sirap
1 tsk vanillinsocker
2 1/2 dl hela pecannötter

Så här gör DU:
BLANDA snabbt ihop ingredienserna
till pajdegen.
STÄLL degen i kylskåp minst 1/2 timme.
Sätt ugnen på knappt 200 grader.
KLÄ en pajform,ca 23 ca/diam,med degen.
BLANDA noga ägg,socker,salt,smör,sirap
vanillinsocker.
Rör ned pecannötterna.
HÄLL fyllningen i pajskalet och se till att
nötterna är jämnt fördelade över pajen.
GRÄDDA på nedersta falsen tills pajen
är gyllenbrun,det tar ca 45 minuter.
GRÄDDAS pajen för länge blir den
seg och nötterna brända.

mmmm....så himla gott.
LYCKA TILL!

Inga kommentarer: