onsdag 19 juni 2013

CHOKLADKAKA med banan.

Åååå... den här måste Du göra,  så himla god !

1 AVLÅNG FORM
(ca 1 1/2 liter)
fett och mjöl till formen

90 g smör
6 ägg
210 g socker
150 g mjöl
1 msk kakao
100 g riven mörk choklad
1 STOR banan
salt

Så här gör DU:
SÄTT ugnen på 180 grader.
Smörj och mjöla formen.
Smält smör i en kastrull och
låt det svalna något.
DELA äggen .
Vispa ägg-gulorna pösiga med 175 g socker
i en skål i varmt vattenbad.
Blanda mjöl,kakao och choklad i en skål
och rör ner i äggsmeten.
Tillsätt det smälta smöret och rör om.
SKALA bananen,halvera på längden och skär smått.
Rör ner bananbitarna i smeten.
Vispa äggvitorna med 1 nypa salt till hårt skum,
strö undan för undan i resten av sockret.
Vänd ner äggvitorna i smeten.
HÄLL smeten i formen och grädda mitt i ugnen
ca 35 minuter.
Ta ut kakan och låt svalna på ett galler.
Lossa kakan ur formen och servera i skivor,
gärna med vispad grädde.

Den här kakan blev jag bjuden på,  på ett kalas
och bad att få receptet, så nu delar jag med Er alla!

ALL LYCKA TILL !

Inga kommentarer: