fredag 16 augusti 2013

KRUSBÄRS LIKÖR.

Det här är en annan goding.

2 liter väl mogna krusbär
3/4 liter Brännvin Special
TILL VARJE LITER SILAD SPRIT:
1 dl vatten
5 dl strösocker.

Så här gör Du:
Snoppa bären, skölj dem i kallt vatten
och låt dem rinna av  eller torka på
hushållspapper.
LÄGG  bären i två stora burkar .
Fördela spriten över .
TILLSLUT  burkarna och ställ dem i
rumstemperatur  3-4 veckor
(gärna ljust och varmt)
Skaka burkarna då och då .
SILA av bären , slå spriten igenom ett
melittafilter eller en ren handduk.
KOKA upp sockerlagen och skumma den.
Låt den kallna helt.
BLANDA sprit och sockerlag och
tappa likören på flaskor.
KORKA igen och lagra dem  minst 3 månader
men gärna mycket längre .

LYCKA TILL !

Inga kommentarer: