fredag 16 augusti 2013

RÅRÖRD SVART VINBÄRSSYLT.

HEJ IGEN !

Nu är semestern slut , nu kör vi igen.

Har du tillgång till svarta vinbär?  då tycker jag att Du ska prova detta recept .

2 liter svarta vinbär (ca 1 kg)
ca 6 dl strösocker

Så här gör DU:
Lite pyssligt är det här, eftersom svarta vinbär måste repas och snoppas.
Skölj bären och låt dem rinna av.
Varva bär och socker i en bunke.
Rör och stöt bären så att de mosas och sockret löser sig.
Man kan också mala bären på kvarn och sedan blanda med sockret .
Sylten måste röras tills allt sockret är löst .
Slå upp sylten i små frysbackar och frys den.

De svarta vinbären är rika på C-vitamin och det är synd att koka dem.
Bäst blir den rårörda sylten som sedan fryses.

Gott att ha till Vinterns prövningar .
ALL LYCKA TILL !

Inga kommentarer: