HEJ IGEN !
Nu är semestern slut , nu kör vi igen.
Har du tillgång till svarta vinbär? då tycker jag att Du ska prova detta recept .
2 liter svarta vinbär (ca 1 kg)
ca 6 dl strösocker
Så här gör DU:
Lite pyssligt är det här, eftersom svarta vinbär måste repas och snoppas.
Skölj bären och låt dem rinna av.
Varva bär och socker i en bunke.
Rör och stöt bären så att de mosas och sockret löser sig.
Man kan också mala bären på kvarn och sedan blanda med sockret .
Sylten måste röras tills allt sockret är löst .
Slå upp sylten i små frysbackar och frys den.
De svarta vinbären är rika på C-vitamin och det är synd att koka dem.
Bäst blir den rårörda sylten som sedan fryses.
Gott att ha till Vinterns prövningar .
ALL LYCKA TILL !
fredag 16 augusti 2013
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar