måndag 23 september 2013

LAXPATE´ 8-10 PERSONER.

mmm... det här är det godaste som finns .
Prova DU med att göra denna ,det är det värt!

350 g LAXFILE
200 g GÄDDFILE
3 ägg
3 1/2 dl vispgrädde
1 msk pressad citron
1 krm kajennpeppar
salt och peppar

Så här gör DU:
SÄTT ugnen på 150 grader .
Ta bort alla benen i FILEERNA
och skär fiskköttet i kuber.
Kör  i matberedare till pure.
TILLSÄTT äggen i fiskfärsen
ett åt gången  och häll i grädden
i en jämn stråle .
Krydda med citronsaften , kajennpepparn
salt och peppar.
SMÖRJ en 1 1/2 liters bakform och häll i smeten.
Slå formen lätt mot bordet  så smeten packas ordentligt.
TÄCK formen med smörat bakpapper  .
Sätt formen i hett vattenbad och grädda i ugnen ca 1 timme .
LÅT paten kallna i formen , gärna över natten.
Stjälp upp paten och skär den i skivor .
SERVERA med het vitlökssås och sallad.

VITLÖKS-SÅS :
2 dl majonnäs
3 dl kräm fraiche
2 vitlöksklyftor
2-3 tsk SAMBAL OELEK
1 dl hackad persilja
salt och peppar

Så här gör DU:
BLANDA majonnäsen och  CREME   FRAICHEN.
Krossa och tillsätt vitlöksklyftorna och smaksätt
med SAMBAL OELEK .

SÅ , NU ÄR DET KLART !
LYCKA TILL !

Inga kommentarer: