tisdag 8 oktober 2013

MARINERAD STEKT KYCKLING 4 PERSONER.

Hej igen!
Idag tänkte jag att vi skulle laga kyckling.

1 fryst eller färsk kyckling på drygt 1 kg
MARINAD:
3 msk olja
3 msk citronsaft
3 msk vittvinsvinäger
1-2 tsk vitlökssalt
eller 1 vitlök
1 tsk smulad timjan
grovmalen svartpeppar
smör eller margarin till stekning

Så här gör DU:
SKÄR  kycklingen , den frysta tinad, i fyra delar.
Gnid in varje del med peppar och vitlökssalt
eller krossa vitlöken .
Blanda samman en marinad av olja, citronsaft
och vinäger och vänd ner kycklingdelarna  i
marinaden.
Täck över och ställ kallt  ett par-tre timmar .
Vänd bitarna någon gång under tiden .
Ta upp dem ,låt dem rinna av .
BRYN  dem efterhand i smör eller margarin
tills de fått fin färg .
Smula över timjan och späd efterhand med
marinad på reducerad värme .
Låt kycklingen sakta sjuda färdigt.
BJUD kycklingen med kokt potatis eller
ris och en god grönsallad .
SERVERA :
Med skyn utökad med lite buljong som sås .

LYCKA TILL !

Inga kommentarer: