Brukar Ni "doppa i grytan" så har jag ett jättegott bröd till det.
40 g jäst
1 msk smör /margarin
2 1/2 dl vatten
1 tsk salt
1 1/2 msk stött anis och fänkål blandat
1 1/2 tsk socker
1/2 L Rågsikt
1 - 1 1/2 dl vetemjöl
Så här gör Du:
SMÄLT smör eller margarin , tillsätt vatten
och värm till fingervarmt , 37 grader.
Lös jästen i en del av degvätskan , tillsätt resten
av degvätskan , salt, socker , kryddor , rågsikt
och knappt 1 dl av vetemjölet .
ARBETA degen smidig .
Låt jäsa övertäckt till dubbel storlek ca 40 minuter.
Baka ut dem till 5 runda plattor .
LÄGG dem på bakpappersklädd plåt , nagga och
grädda dem i 225 grader ca 15 minuter .
PENSLA med ljummet vatten och låt svalna under duk .
GOD- JUL !
söndag 1 december 2013
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar