Hej igen !
Jag fortsätter med Jul-baket .
Det här är enkelt att göra och dessutom gott .
50 g jäst
75 g smör /margarin
1/2 liter porter och julmust blandat.
1/2 dl sirap
1/2 msk svampsoja
1/2 - 1 msk malda pomeransskal
1/2 tsk nejlikor
13-14 dl rågsikt
Så här gör DU:
SMULA jästen.
Smält matfettet och häll i vätskan.
Låt stå tills degvätskan blir fingervarm , 37 grader.
Rör ut Jästen i degvätskan och tillsätt
soja , sirap och kryddor .
Arbeta in mjölet .
LÅT jäsa 20-30 minuter.
Baka ut till 2 limpor .
Nagga med gaffel eller sticka och låt jäsa
på plåt cirka 30 minuter.
På bakplåtspapper.
GRÄDDA i 200 -225 grader cirka 30 minuter.
PENSLA med vatten och låt svalna under duk .
GOD-JUL !
söndag 1 december 2013
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar