Det här är pricken över i !
1 vaniljstång
2 dl kaffegrädde
3 äggulor
1/2 dl strösocker
1 dl vispgrädde
Så här gör DU:
DELA vaniljstången, skrapa ur fröna
och lägg frön och stång i en kastrull .
Tillsätt kaffegrädden och koka upp .
Ta av kastrullen från värmen
och låt stå i 10 minuter.
VISPA ihop äggulorna med strösockret
och häll ner grädden .
VÄRM på svag värme under omrörning
tills såsen tjocknar .
SÅSEN FÅR INTE KOKA
DÅ KAN DEN SKÄRA SIG .
Ta upp vaniljstången och låt såsen kallna .
VISPA grädden och blanda ner.
Förvara i kylskåp till servering.
LYCKA TILL !
måndag 10 mars 2014
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar