måndag 10 mars 2014

RABARBERSNURROR 24 ST .

Det här är en riktig godbit!

1/2 dl flytande margarin
2 dl mellanmjölk
0,5 paket jäst
0,5 dl socker
1 tsk kardemummakärnor
2 krm salt
6 dl kärnvetemjöl med fullkorn
100 g rabarber i mycket små bitar
10 g grovt riven mandelmassa
0,5 styck lätt uppvispat ägg
0,5 dl mandelspån

Så här gör DU:
VÄRM margarin och mjölk så att det är fingervarmt .
Smula jästen i en bunke .
Tillsätt degvätskan och rör så att jästen löser sig.
Tillsätt socker.
STÖT kardemumman i en mortel .
Tillsätt kardemumma , salt , och det mesta av mjölet .
Arbeta ihop till en kladdfri deg .
LÅT degen jäsa i 30 minuter .
KAVLA ut degen till en rektangulär kaka .
Strö på rabarber och mandelmassa .
Rulla ihop kakan hårt .
SKÄR längden i 24 jämnstora bitar .
Lägg snurrorna på en plåt med bakplåtspapper.
Och låt dem jäsa ytterligare 30 minuter .
PENSLA med ägg och strö på mandelspån .
GRÄDDA i 225 grader  ca 10 minuter .

TREVLIG FIKASTUND !

Inga kommentarer: