torsdag 13 mars 2014

LJUST BRÖD MED RÅG 1 BRÖD .

I flera dagar har jag varit sugen på att baka bröd
men inte kommit i gång , så idag ska jag börja !!

Vi börjar med det här .
Kallt vatten och lite längre jästid
blir ett luftigt och fint bröd .

25 g jäst
5 dl kallt vatten
1 msk olja
1/2 msk salt
4 dl RÅGSIKT
8 - 9 dl Vetemjöl Special
UGN:
225 + 200 GRADER.

Så här gör DU:
SMULA jästen i en skål.
Tillsätt lite vatten att lösa jästen i .
Häll i resten av vattnet tillsammans
med övriga ingredienser men spara
lite vetemjöl till utbakningen .
ARBETA degen smidig med elvispens
degkrokar.
Låt jäsa under duk ca 1 1/2 timme .
KNÅDA igenom degen på mjölat bakbord.
Forma ett stort bröd på en plåt med bakpapper
och låt jäsa under duk ca 45 minuter .
SNITTA brödet med en riktigt vass kniv
till ett vackert rutmönster och sätt in plåten
i nedre delen av ugnen .
SÄNK ugnsvärmen till 200 grader  och
grädda ca 40 minuter .

LÅT BRÖDET SVALNA HELT INNAN
DU FÖRPACKAR DET I FRYSPÅSAR .

LYCKA TILL !

Inga kommentarer: